Iron Data

 

Welkom bij de nieuwe generatie
mineraalwaters

 

l_oreal_gold_k6taf

Wat is Nano IJzer?

 

Nano IJzer:

  • Helpt bij bloedarmoede,
  • Bevordert gezond bloed, bevordert het transport van zuurstof naar iedere lichaamscel.
  • Is een krachtige anti-oxidant,
  • Is noodzakelijk voor de vorming van neurotransmitters,
  • Verhoogt prestaties,
  • Verhoogt energie,
  • Verbetert het metabolisme en meer.

 

Ijzer heeft de langste en best beschreven geschiedenis van de micronutriënten. Het is een sleutelelement bij het metabolisme van vrijwel alle levende organismen. Voor de mens is ijzer een essentieel onderdeel van honderden eiwitten en enzymen.

Een tekort aan ijzer is 1 van de meest voorkomende tekorten wereldwijd. Het komt veel voor bij menstruerende en zwangere  vrouwen en oudere peuters. Een ijzertekort kan worden veroorzaakt door onvoldoende ijzerhoudende voeding (vegatarische en veganistische leefstijl), het niet absorberen van ijzer, of overmatig bloedverlies. Wanneer een dieet niet voldoende ijzer bevat, wordt de opslag van ijzer in het lichaam gebruikt. Wanneer het ijzergehalte in het lichaam opraakt, zakt het hemoglobinegehalte in ons bloed, hetgeen we bloedarmoede noemen. Dit veroorzaakt symptomen zoals vermoeidheid, een gezwollen tong, een zwakker immuunsysteem, verminderd mentaal functioneren, een lagere sociale ontwikkeling van kinderen en een verstoring van lichaamstemperatuur.

IJzer heeft vele verschillende functies in het lichaam. Ongeveer 65 tot 75 procent van ijzer in het lichaam zit in het bloed in de vorm van hemoglobine. Hemeglobine is een eiwit in de rode bloedcellen dat zuurstof naar de weefsels transporteert. Myoglobine, de stof die zuurstof naar de spiercellen brengt, vereist ook ijzer. Daarnaast is ijzer betrokken bij reacties in het lichaam die energie produceren. Overtollig ijzer wordt opgeslagen in het lichaam als reserve.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is bloedarmoede door ijzertekort één van de meest voorkomende voedingsgebreken in de wereld. Verschillende bevolkingsgroepen zijn kwetsbaarder voor ijzertekort zoals kinderen en adolescenten, zwangere vrouwen, sporters en ouderen.

De grootste behoefte aan ijzer vindt plaats tijdens de groei of in periodes van bloedverlies. Jonge kinderen, adolescenten en zwangere vrouwen hebben een grotere behoefte aan ijzer als gevolg van groei. De behoefte aan ijzer tijdens de zwangerschap is zo groot dat een ijzersupplement wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen. Vrouwen hebben een grotere behoefte aan ijzer tijdens de menstruatie, afhankelijk van de mate van bloedverlies. Ook atleten lopen een verhoogd risico op bloedarmoede als gevolg van een ijzertekort. IJzertekort komt met of zonder bloedarmoede voor, vermindert de prestaties van de atleet en wordt vaak niet geconstateerd met een standaard bloedonderzoek. Het ijzertekort vermindert de capaciteit om zuurstof naar de cellen van de spieren  te transporteren via myoglobine.

Ouderen zijn ook kwetsbaar voor ijzertekort. Zij lopen risico op zogenoemde ijzerstapeling, omdat het lichaam gaandeweg het leven het vermogen verliest om ijzer op te nemen. Het ijzer dat niet benut kan worden, stapelt op in de lever, hetgeen kan resulteren in ernstige leverklachten. Ondertussen ontstaat er een ijzertekort, dat ook klachten geeft. Nano IJzer is het enige ijzer dat snel en veilig werkt zonder te stapelen. Ook geeft het geen darmklachten zoals zwarte ontlasting en obstipatie, simpelweg omdat het ijzer op de plek van bestemming komt en niet achterblijft in de darmen.

Deeltjesgrootte

Deeltjesgrootte is een belangrijke factor voor een goede mineralenabsorptie, vanwege een fundamentele natuurkundige wet die bepaalt dat hoe kleiner de deeltjes zijn, hoe groter het relatieve opname oppervlakte is. Het is deze oppervlakte die het lichaam gebruikt om voedingsstoffen af te breken en te absorberen. Hoe groter dit oppervlakte, hoe beter de voedingsstoffen kunnen worden benut. Dat resulteert in een groter en dieper bereik in het lichaam van de mineralen en een grotere werkzaamheid.

Nano Zink/Koper met haar uiterst kleine deeltjesgrootte absorbeert veel beter dan pillen of poeders. Daarom is Nano Zink/Koper hèt antwoord voor mensen met spijsverteringsklachten, zoals maag- en darmklachten. De opname van vitamines en mineralen wordt als gevolg daarvan sterk verstoord. Wanneer de vloeistof enige tijd in de mond wordt gehouden vóór het slikken, komen de mineralen direct in de bloedbaan en worden ze zeer snel door de lichaamscellen opgenomen. Het krachtige energieveld (zetapotentieel) dat elk deeltje omgeeft, zorgt er bovendien voor dat de cellen ontvankelijker worden gemaakt voor de opname van voedingsstoffen.

Nano IJzer is energetisch geladen en elementair ijzer in zuiver water, verder niets. Van alle ijzersupplementen is Nano IJzer het meest effectief, het meest zuiver en het veiligst.

bg image

Discover

Ontdek de bron van cellulaire energie

Goud, Zilver, Platina, Magnesium, Ijzer, Zink en Koper

bg image

Bottom Home

Nanomineralen

Het zuiverste water, de kleinste deeltjes

De nieuwe vorm van mineraalsuppletie